Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας - Εκλογές για Δ.Σ. και Ε.Ε. - Τρίτη 4 Νοε 2014



Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας ενημερώνει  τα μέλη της ότι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 αποφασίστηκε:
- Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και νέου Ε.Σ. καθώς και η ψηφοφορία για την έγκριση πεπραγμένων, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4-11-2014 στη βιβλιοθήκη του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας και τις ώρες : 12:30 – 15:30.
- Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνεται έως τη Δευτέρα 3-11-2014 και ώρα 14:00 στα τηλέφωνα 2385025921 και 6977707427 κα. Ζαχαροπούλου Σοφία.

Με τιμή
το Δ.Σ.

Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας - Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση - Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας καλεί τα μέλη της την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 και, εφόσον δεν υπάρχει απαρτία, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 5:30 μ.μ. στο καφέ «Οδός Ονείρων» σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση με θέματα:
·       Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Δ.Σ.
·       Οικονομικός απολογισμός 
·       Προκήρυξη εκλογών – υποβολή υποψηφιοτήτω.

Με τιμή
το Δ.Σ.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – Μήνυμα εστάλη. Όμως ελήφθη; – Γιώργος Πιντέρης

Η επικοινωνία δεν είναι μια θεωρητική έννοια. Είναι εργαλείο καθημερινής χρήσης. Αυτό το βιβλίο ασχολείται με την επικοινωνία στην πράξη. Γι’ αυτό το λόγο στηρίζεται σε μικρά θεατρικά στιγμιότυπα τα οποία μας δείχνουν με αμεσότητα και χιούμορ τις παγίδες της επικοινωνίας.
Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο: http://www.psichogios.gr/site/Books/s...
Αγοράστε το βιβλίο: http://www.psichogios.gr/site/Users/a...

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ- Ματωμένα Τριαντάφυλλα- Αναστασία Κιλάρογλου

Χρόνια δύσκολα, όπου η χαρά που ξεχειλίζει μπερδεύεται με τη λύπη που τρελαίνει. Τα όνειρα των ανθρώπων, μπουμπούκια έτοιμα να ανθίσουν, καταλήγουν ματωμένα τριαντάφυλλα, με την οσμή του αίματος να πλανάται και στις επόμενες γενιές.
Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο: www.psichogios.gr/site/Books/show/100265­2
Αγορά βιβλίου: http://www.psichogios.gr/site/Users/a...

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – Το μυστικό του συζύγου – Λιάν Μοριάρτι

Μητέρα τριών κοριτσιών και σύζυγος του Τζoν-Πολ, η Σεσίλια ανακαλύπτει στη σοφίτα έναν παλιό φάκελο. Γραμμένος από το χέρι του άντρα της, λέει: «Να ανοιχτεί σε περίπτωση θανάτου μου».
Γεμάτη περιέργεια, τον ανοίγει – και ο χρόνος σταματά.
Στο γράμμα του ο Τζον-Πολ ομολογεί ένα τρομερό λάθος, το οποίο, αν αποκαλυφθεί, θα καταστρέψει την οικογένειά τους, καθώς επίσης και τη ζωή άλλων ανθρώπων.
Η Σεσίλια θέλει να κάνει το σωστό, αλλά το σωστό για ποιον; Αν προστατέψει την οικογένειά της αποσιωπώντας το μυστικό, η αλήθεια θα της σαπίσει την καρδιά. Αν όμως το αποκαλύψει, θα πληγώσει όσους αγαπά περισσότερο στη ζωή της…

Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο: http://www.psichogios.gr/site/Books/s...

Αγορά βιβλίου: http://www.psichogios.gr/site/Users/a...

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – Ο άχρωμος Τσουκούρου Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματός του – Χαρούκι Μουρακάμι

Ο κορυφαίος Χαρούκι Μουρακάμι αποτυπώνει με μαεστρία στο χαρτί την αξιομνημόνευτη ιστορία ενός νεαρού άντρα που τον στοιχειώνει μια τεράστια απώλεια. Μια ιστορία για όνειρα και εφιάλτες, για τα ταξίδια στο παρελθόν που είναι απαραίτητα για να θεραπευτεί το παρόν.

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο:
http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002647

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Η ζωή είναι αγάπη - Γιόλα Δαμιανού-Παπαδοπούλου

Κανείς δε φανταζόταν πως μια ξέγνοιαστη βραδιά γλεντιού και χαράς θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Ένα αναπάντεχο ατύχημα κόστισε στην Ιάνθη την τετραπληγία. Σε κλάσμα δευτερολέπτου είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται και πίστεψε για λίγο πως δεν άξιζε να ζει μια τέτοια ζωή. Όμως βρήκε τη θέληση και το κουράγιο να αγωνιστεί και να διεκδικήσει όσα της ανήκαν. Και η ζωή πήρε τον δρόμο της και τα όνειρά της άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα.
«Αν μπορούσα, θα άπλωνα τα χέρια να τον σφίξω στην αγκαλιά μου, να τον γεμίσω με φιλιά… Αλλά δεν μπορούσα, γι’ αυτό έπρεπε να τον κάνω πέρα, γιατί ήταν μια αταίριαστη αγάπη. Αυτή η αφοσίωσή του με πλημμύριζε ευτυχία και φόβο. Ευτυχία γιατί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δε φαντάστηκα πως θα βρισκόταν κάποιος να με αγαπήσει σε σημείο που να θέλει να με παντρευτεί. Φοβόμουν να πιστέψω στη διάρκεια του ενθουσιασμού και στη γνησιότητα της αγάπης του. Με φόβιζε η δύναμη του πάθους του, έμοιαζε με ξέχειλο ορμητικό ποτάμι που στη βιασύνη του παρασέρνει ό,τι βρεθεί στον δρόμο του… Απ’ την άλλη, υποκλινόμουν με δέος μπρος στην ανιδιοτέλεια της αγάπης του. Δεν ήξερα αν η δική μου μπορούσε ποτέ να φτάσει το μέγεθος της δικής του. Γιατί η δική μου αγάπη ήταν ήπια, τρυφερή· δεν έκανα καμιά υπέρβαση, ούτε θυσία για να τον κατακτήσω».
Μια ιστορία για την πίστη στον άνθρωπο και τη δύναμη της αγάπης.
Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο: http://www.psichogios.gr/site/Books/s...
Αγοράστε το βιβλίο: http://www.psichogios.gr/site/Users/a...

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ- Vinsanto, το κρασί της λάβας - Αργυρώ Μαργαρίτη

Ένα παράξενο γράμμα, μισά πορτογαλικά, μισά ανορθόγραφα ελληνικά, που αναφέρεται σε έναν αμύθητο θησαυρό, γίνεται αφορμή να βγουν στην επιφάνεια ψέματα σκεπασμένα από τη λάβα. Εκεί, λοιπόν, στο νησί με το κοιμισμένο ηφαίστειο, θαμμένοι ναοί από την εποχή της έκρηξης, κρύβουν τον θρύλο που μπολιάζει πάθη και οπλίζει χέρια.
Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο: http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1002649
­
Αγορά βιβλίου:
http://www.psichogios.gr/site/Users/a...

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ – 219 Ημέρες Βροχής – Αφροδίτη Βακάλη

Βρέχει στη μικρή επαρχιακή πόλη. Μήνες ολόκληρους βρέχει διαρκώς νύχτα και μέρα. Κανένας δε θυμόταν ξανά κάτι τέτοιο και όλοι απορούσαν. Πρώτα ήρθε το νερό, ακράτητο ξεχύθηκε παντού, στους δρόμους, στα σοκάκια, μέσα στα σπίτια πάλευε να μπει. Ήρθε η υγρασία. Στον αέρα κάθισε, στους τοίχους, στα κόκαλα των ανθρώπων. Ήρθε κι η λάσπη, που κολλημένη πάνω στα παπούτσια τη σέρνανε μαζί τους. Η γκρίνια, η φαγωμάρα τους κατάτρωγε. Φτάσαν στα όριά τους ώσπου συνήθισαν. Σιωπηλά το αποδέχτηκαν και συνεχίσαν τη ζωή τους χολωμένοι.
Τέλος, ήρθε και το μεγάλο κακό. Η συμφορά που αδιακρίτως χτύπησε τα σπιτικά τους. Ήρθαν οι φόνοι. Ο θάνατος.
Σάββατο μεσημέρι βρήκαν το πρώτο θύμα, τη δωδεκάχρονη Κατίνα Τσαπακίδη. Ο αστυνόμος Σκιαδάς ανήσυχος κι εξοργισμένος ψάχνει να βρει το «ποιος και το γιατί». Κι αυτά που βρίσκει τον τρομάζουν. Ο Τύπος, η κοινωνία, οι ανώτεροί του, μα πάνω απ’ όλα, η συνείδησή του τον καταδιώκουν. Πολλά τα πρόσωπα, πολλά τα θύματα κι ο χρόνος το... (More)

Για την αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση της τιμής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από το Υπουργείο Παιδείας

Η Μάγγη Μίνογλου, εκδότρια των Εκδόσεων Κριτική, γράφει για την αυθαίρετη και απροειδοποίητη μείωση κατά 15%της τιμής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων από το Υπουργείο Παιδείας:

Εμείς οι εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων εκδίδουμε, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακά συγγράμματα, ελληνικά και μεταφρασμένα. Εξακολουθούμε  μέχρι σήμερα να  κάνουμε καλά τη δουλειά μας και αγωνιζόμαστε -στo πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού- να παραμείνουμε υγιείς, παρά την εντεινόμενη κρίση.

Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων - Αφιερωματική Εκδήλωση για τη Γεωργία Παπακωστούλα-Γιανναρά



     Η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σάς καλεί να παρευρεθείτε στην αφιερωματική εκδήλωση, μνήμης και τιμής ένεκεν, για τη Γεωργία Παπακωστούλα-Γιανναρά, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαιδεύσεως, επί σειρά ετών Αντιπρόεδρο και στενή συνεργάτιδα της Π.Ε.Φ.: θα παρουσιασθεί το βιβλίο Διετείς διακοπαί. Ένα χρονικό. Διδασκαλείον Μέσης Εκπαιδεύσεως 1972-1974, (Βιβλιοπωλείο της ΕΣΤΙΑΣ, επιμέλεια Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλος), που αναφέρεται στην προσφορά της στους εκπαιδευτικούς.
     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο), την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 (ώρες 6-9 μ. μ.).
      Προεδρία: Αγγελική Στασινοπούλου-Σκιαδά, δ.φ., Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος-πρώην Πρόεδρος Π.Ε.Φ.
     Εισηγητές οι : Αναστάσιος Στέφος, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Σταύρος Ζουμπουλάκης, φιλόλογος και Άγγελος Καλογερόπουλος, φιλόλογος-ποιητής.