Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΕΝ [21/2/1916 - 18/12/1916]


diastixo.gr | 21.02.2013 | Το ηλεκτρονικό περιοδικό για το ΒΙΒΛΙΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ





ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - Τετάρτη 20 Φεβρ 2013

«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»
Φλώρινα, 21 Φεβρουαρίου 2013
“Λέσχες Ανάγνωσης”
Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 7ο μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Εισηγήτρια ήταν η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας και Διδάκτορας Παιδικής Λογοτεχνίας, κ. Άννα Πολατίδου, και θέμα της παρουσίασης οι «Λέσχες Ανάγνωσης».


Η εισηγήτρια, αρχικά, παρουσίασε το θεωρητικό πλαίσιο του θέματος, συνδέοντάς το με προηγούμενα σχετικά μαθήματα και εμβαθύνοντας σε συγκεκριμένα σημεία. Στη συνέχεια, με την ενεργητική συμμετοχή των πολυπληθών συμμετεχόντων, παρουσίασε αφηγηματικές τεχνικές και ποικίλες στρατηγικές και διδακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη θετικών στάσεων για την ανάγνωση με αναφορές στην Προσχολική Αγωγή, την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το επόμενο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013, με εισηγήτρια την κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας, με Μεταπτυχιακό στα Παιδαγωγικά, και θέμα: «Βιβλία Γνώσης και Μικρές Ιστορίες: Η Παιδαγωγική Αξιοποίησή τους στη Διδακτική Πράξη».
Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ» για την ευγενική και ανιδιοτελή φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Κωνσταντίνος Ντίνας
Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της
Πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
Κωνσταντία Βαϊρινού
Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Άννα Πολατίδου
Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Φλώρινας
Όλγα Μούσιου-Μυλωνά
Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας
Ιστοσελίδα www.olgamousiou.gr
Τηλ. 697 4482640, 2385029853
Διεύθυνση οικίας: Σπηλιάδου 22, Φλώρινα, 53100
Διεύθυνση εργασίας: Διοικητήριο Φλώρινας, 53100
Τηλ. 2385054587 -8 -9

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Η Χορεύτρια του Διαβόλου full - Στέφ.Δάνδολος

Λονδίνο, 1936. Ένας διάσημος Αμερικανός συγγραφέας αντικρίζει μέσα στο πλήθος τη μυθική χορεύτρια Σολάνζ Νταλμόν, τη γυναίκα που ερωτεύτηκε παράφορα και οδήγησε στο θάνατο πριν από πολλά χρόνια. Άραγε είναι πράγματι αυτή; Και αν ναι, επέστρεψε από τον κόσμο των νεκρών για να τον εκδικηθεί;
Από την Κωνσταντινούπολη, το Αιγαίο και την Αθήνα των αρχών του αιώνα ως το συγκλονιστικό φινάλε στο Εδιμβούργο του 1945, ο δρόμος είναι μακρύς και φωτίζεται από το πεπρωμένο δύο ανθρώπων που, ενώ τα έχασαν όλα, δεν έπαψαν να αναζητούν τη δικαίωση του έρωτα.
Ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.
Συγγραφέας : Στέφανος Δάνδολος
Σκηνοθεσία : Εργίνα Λυγίζου, Θάνος Κουβαράς
Μουσική : Αντώνης Σκόκος

Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο :
http://www.psichogios.gr/site/Books/s...

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

diastixo.gr | 14.02.2013 | Το ηλεκτρονικό περιοδικό για το ΒΙΒΛΙΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ





Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Ζωή από την Αρχή - Μαρία Τζιρίτα

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 7 Φεβρουαρίου 2013
Ο Αχιλλέας Πανόπουλος, μαθητής της τρίτης λυκείου, μια μέρα εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς καμία προειδοποίηση. Η μητέρα του, η Νατάσα, με τη βοήθεια του διοικητή Δημήτρη Δρίβα, κινεί γη και ουρανό για να βρει τα ίχνη του γιου της. Στην πορεία της έρευνας τραγικά μυστικά, πάθη και λάθη βγαίνουν στο φως και περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Λίγο καιρό αργότερα, η Νατάσα, από μια τραγική στροφή της μοίρας, θα βρεθεί κατηγορούμενη για την πιθανή δολοφονία του ίδιου της του παιδιού. Ο διοικητής, που έχει αρχίσει να τρέφει ερωτικά αισθήματα γι' αυτήν, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την απαλλάξει από τις κατηγορίες που τη βαρύνουν.
Πού βρίσκεται ο Αχιλλέας; Θα καταφέρει η Νατάσα να βρει το παιδί της και να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που τους οδήγησαν ως εδώ; 'Η μήπως είναι ήδη πολύ αργά και δε θα έχει την ευκαιρία για μια ζωή από την αρχή;

Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο :
http://www.psichogios.gr/site/Books/s...

Εγγραφείτε στο newsletter των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ :
http://www.psichogios.gr/site/Content...

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Υπουργείο Παιδείας - Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα

Προκήρυξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και θέμα το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και η παραγωγή των εργασιών θα γίνει εκτός ωρών διδασκαλίας. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας.
Οι οδηγίες του διαγωνισμού καθώς και οι προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης περιγράφονται στην επισυναπτόμενη προκήρυξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, παρακαλείστε όπως απευθύνεστε στο μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του διαγωνισμού, κ. Χρίστο Φωτεινόπουλο στο τηλέφωνο 26920-23646 ή αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση : info@dmko.gr

Εκδόσεις Ψυχογιός - Μια καλησπέρα με τον ΓΥΑΛΙΝΟ ΧΡΟΝΟ της ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΤΡΑΥΛΟΥ

Το βιβλίο κυκλοφορεί στις 7 Φεβρουαρίου 2013
Η συγγραφέας Βερονίκη Δελένδα παλεύει να σπάσει το φράγμα του χρόνου: μέσα σε δύο μήνες πρέπει να γράψει δώδεκα βιβλία, να βρει έναν τρόπο να υπομείνει την απουσία της κόρης της, να ανακαλύψει ένα οικογενειακό μυστικό και να ζήσει τον έρωτα.
Ο ψυχολόγος Αλέξανδρος Φιλίππου συναντά τη Βερονίκη μέσα από τα γραπτά της. Ακολουθώντας τα χνάρια της, σπάζει για χάρη της το κέλυφος του ορθολογισμού του. Τι συνέβη όταν αυτοί συναντήθηκαν λίγο πριν αδειάσει η κλεψύδρα; Και οι δυο πιστεύουν ότι είναι ωραίο να περιμένεις ένα θαύμα. Άραγε το έζησαν;
Η γιαγιά Εργινούσα-«Ερεβούσα», ένας θυμόσοφος γέροντας και η θάλασσα των μυστικών του, ένας νεαρός δημοσιογράφος-Ιούδας, μια αόρατη γάτα κι ένα σταματημένο ρολόι, που ρίχνει τη σκιά του σε ένα τέλος που εξελίσσεται σε αρχή με θέα την καλδέρα της Σαντορίνης, υφαίνουν τον ιστό μιας απίστευτης ιστορίας. Και μια βάρκα, που τη λένε Ζωή...
Ένα βιβλίο για το θάνατο, για τη ζωή, για την ανθρώπινη ύπαρξη.
Περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο :
http://www.psichogios.gr/site/Books/s...

Εγγραφείτε στο newsletter των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ :
http://www.psichogios.gr/site/Content...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση από το BookPress - 11-17 Φεβρ 2013


Book Press | Σταδίου 43, 105 59 Αθήνα | info@bookpress.gr

Οι Δράσεις Φιλαναγνωσίας των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ στα σχολεία συνεχίζονται!


Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων,
Στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ πιστεύουμε ότι ένα βιβλίο είναι ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αναγνώστες, το συγγραφέα και τον κόσμο όλο.
Με βάση αυτό το τρίπτυχο, τα νέα βιβλία και οι δράσεις φιλαναγνωσίας των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ εμπλουτίζονται διαρκώς και φέρνουν τους μαθητές ένα βήμα πιο κοντά στο λογοτεχνικό βιβλίο.
Παράλληλα, πιστεύουμε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για τη μύηση των παιδιών στο χώρο του βιβλίου, γι’ αυτό σας προτείνουμε σεμινάρια φιλαναγνωσίας για εκπαιδευτικούς και γονείς, τα οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω στην παρούσα επικοινωνία μας.


Σας προτείνουμε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω νέες δράσεις φιλαναγνωσίας για τους μαθητές σας :

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Φλώρινα - Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 - 6ο Μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό



«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΩΣΣΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
«ΟΜΙΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»

Φλώρινα, 7 Φεβρουαρίου 2013

«Κριτική Ανάγνωση Κειμένου»

Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε το 6ο μάθημα του Προγράμματος για τον Κριτικό Γραμματισμό, που υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά ο «Όμιλος Εκπαιδευτικών για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία» σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Γλώσσας» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας. Εισηγητής ήταν ο Υπεύθυνος του Προγράμματος, κ. Κωνσταντίνος Ντίνας, Καθηγητής Γλωσσολογίας της Ελληνικής Γλώσσας και της Διδακτικής της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας, και θέμα η «Κριτική Ανάγνωση Κειμένου».


Εκδόσεις Γκοβόστη - ΚΑΡΟΛΟΣ ΔΑΡΒΙΝΟΣ [12/2/1809 - 19/4/1882] - ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Η Χορεύτρια του Διαβόλου teaser 5 - Σ. Δάνδολος

Ποια ήταν η δράση του Τζον Γκίμπονς; Τι σχέση είχε με τον Χίτλερ και τον Γκέμπελς;
Ο Γρηγόρης Βαλτινός αποκαλύπτει τη δράση του Τζον Γκίμπονς.
Ακολουθήστε τoν σε ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.
Συγγραφέας : Στέφανος Δάνδολος
Σκηνοθεσία : Εργίνα Λυγίζου, Θάνος Κουβαράς
Μουσική : Αντώνης Σκόκος

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Φεβρουάριος 2013


Αγαπητοί μας αναγνώστες,

Αν και η κάθε μέρα για τους ερωτευμένους είναι γιορτή, εμείς δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε: ο πιο ερωτικός μήνας είναι εδώ! Μαζί με τις νέες μας κυκλοφορίες, λοιπόν, σας προτείνουμε ορισμένα κατεξοχήν ερωτικά αναγνώσματα, που θα σας βάλουν στο κλίμα των ημερών, καθώς και μερικές συνταγές-δώρο από το αγαπημένο μας βιβλίο CUPCAKES για να εκπλήξετε ευχάριστα και γρήγορα το ταίρι σας την όμορφη εκείνη βραδιά.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

"Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΤΥΧΕΡΟΠΙΤΑΣ" : ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΑΣ ΣΟΥΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Πέρσα Σούκα
Η εξαφάνιση της Τυχερόπιτας
Μυθιστόρημα για παιδιά από 7 έως 9 χρονών
Εικονογράφηση : Στάθης Πετρόπουλος
Σελ.: 123, τιμή : 10 ευρώ (με ΦΠΑ)
ISBN : 978-960-6893-20-9
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA
Το ρολόι ξεκίνησε να χτυπάει δυνατά σημαίνοντας μεσάνυχτα. Νταν, νταν, νταν…
Τότε, στο δωδέκατο χτύπημα, ακούστηκε από τα υπόγεια της κουζίνας Γκουρμέ
μια απελπισμένη κραυγή: «Aααχ, συμφορά! Πωπώ τι πάθαμε!»
Όπως ήταν φυσικό, όλο το παλάτι σηκώθηκε στο πόδι.  
Ποιός ήταν αυτός που φώναζε έτσι; Τι να ’χε συμβεί μέσα στη νύχτα;
Τα νέα μαθεύτηκαν γρήγορα από στόμα σε στόμα. Κάποιος είχε κλέψει την Τυχερόπιτα των Μαγισέφ κι αυτό θα τους έφερνε μεγάλη κακοτυχία.
Η βασίλισσα Μπεσαμέλα χωρίς να χάσει καιρό καλεί τον διάσημο ερευνητή Σοκολατίν Μπαλάντες να αναλάβει την δύσκολη αυτή υπόθεση. Η τύχη των Μαγισέφ, των καλύτερων μάγων της μαγειρικής βρίσκεται στα χέρια του.
Άραγε θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο;
Η εξαφάνιση της Τυχερόπιτας είναι ένα πρωτότυπο παιδικό μυθιστόρημα με  μοντέρνα γραφή και αστυνομική δράση με ένταση και συνεχείς ανατροπές. Ένα βιβλίο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.
Για παιδιά από 7 έως 9 χρονών.
Βιογραφικό :
Η Πέρσα Σούκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Άρτα και είναι κόρη του μουσικοσυνθέτη Τάκη Σούκα. Σπούδασε πιάνο και φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση παρουσιάζοντας τις Μουσικές συναντήσεις στη ΝΕΤ και παίζοντας σε δραματικές σειρές στον ANT1 και στην ET1. Τραγούδησε σε διάφορες μουσικές σκηνές και κυκλοφόρησε το πρώτο της CD Μ’ ένα ονειροπλάνο σε δικούς της στίχους και μουσική. Στον τελευταίο δίσκο του Στέλιου Καζαντζίδη Τραγουδώ συμμετείχε γράφοντας στίχους στο τραγούδι «Σήμερα». Έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο, στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Συμμετείχε στο CD Αψέντι ερμηνεύοντας δύο τραγούδια.
Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της νεανικό μυθιστόρημα με τίτλο Musicarton – Ο Ρωμανός και το μυστήριο της Ονειρίας από τις εκδόσεις Ηλιοτρόπιο.
 ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA : Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail : info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr

diastixo.gr | 07.02.2013 | Το ηλεκτρονικό περιοδικό για το ΒΙΒΛΙΟ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ





Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Η Χορεύτρια του Διαβόλου teaser 4 - Σ. Δάνδολος

«Πώς μπορεί να τη σκότωσε κι ο θάνατός της να χρεώθηκε σε ναυάγιο;»
Η Χριστίνα Αλεξανιάν αναγνωρίζει πως πολλά πράγματα στην ιστορία της Χορεύτριας του διαβόλου είναι σκοτεινά ...
Ακολουθήστε την σε ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.
Συγγραφέας : Στέφανος Δάνδολος
Σκηνοθεσία : Εργίνα Λυγίζου, Θάνος Κουβαράς
Μουσική : Αντώνης Σκόκος

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση από το BookPress - 4-10 Φεβρ 2013



Book Press | Σταδίου 43, 105 59 Αθήνα | info@bookpress.gr

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Σ. Δάνδολος - ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΡΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΓΚΙΜΠΟΝΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ποιος ήταν ο Τζον Γκίμπονς; Και ποιο ήταν το κρυφό παρελθόν του;
Ο Γιάννης Βούρος μας συστήνει έναν διάσημο Αμερικανό συγγραφέα που φύλαγε καλά μέσα του κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ή να γνωρίζει. Ακολουθήστε τον σε ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.
Συγγραφέας : Στέφανος Δάνδολος
Σκηνοθεσία : Εργίνα Λυγίζου, Θάνος Κουβαράς
Μουσική : Ανδρέας Σκόκος

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Η χορεύτρια του Διαβόλου teaser 2 - Σ. Δάνδολος

Τι απέγινε ο Τζον Γκίμπονς; Πλήρωσε τις αμαρτίες του παρελθόντος ακολουθώντας την Χορεύτρια του διαβόλου;
Η Ζέτα Δούκα αναπολεί την τελευταία φορά που τον είδε. Ακολουθήστε την σε ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.
Συγγραφέας : Στέφανος Δάνδολος
Σκηνοθεσία : Εργίνα Λυγίζου, Θάνος Κουβαράς
Μουσική : Ανδρέας Σκόκος

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Εκδόσεις Ψυχογιός - ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΥΣΣΟΒΙΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΛΑΝΖ ΝΤΑΛΜΟΝ?


Εκδ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ - Η χορεύτρια του Διαβόλου teaser 1-Σ.Δάνδολος
Ποια ήταν η Σολάνζ Νταλμόν; Ίσως μια γυναίκα από την κόλαση; ...
O Aλέκος Συσσοβίτης μας μιλάει για την Χορεύτρια του Διαβόλου. Ακολουθήστε τον σε ένα θρίλερ κατασκοπείας που με φόντο τα μεγάλα γεγονότα του εικοστού αιώνα ξετυλίγει μια συνταρακτική ιστορία πάθους.
Σκηνοθεσία: Εργίνα Λυγίζου, Θάνος Κουβαράς
original music: Ανδρέας Σκόκος

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Εκδόσεις Καλέντη - Μουσικά Παραμύθια


                                  [Μ ο υ σ ι κ ά  Π α ρ α μ ύ θ ι α]
της Κατερίνας Τσίτσα


Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Μουσική: Κατερίνα Τσίτσα
Ενορχήστρωση: Σπύρος Ρουβάς
Σελίδες: 48 4ΧΡ, βιβλίο με CD
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Διάσταση: 21X29
ISBN: 978-960-219-273-3
Τιμή: 14 ευρώ



Ένα βιβλίο με δύο παραμύθια για παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας γεμάτα εικόνες και μελωδία. Η έκδοση περιλαμβάνει δύο σύντομα έργα διάρκειας περίπου 20 λεπτών με αφήγηση, η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το νηπιαγωγό είτε σαν παραμύθι με μουσική και εικόνες είτε σαν ιδέα για μια μικρή μουσική παράσταση (στο CD που συνοδεύει την έκδοση, σε μουσική-στίχους της Κατερίνας Τσίτσα και ενορχήστρωση του Σπύρου Ρουβά, υπάρχουν τα τραγούδια και χωρίς τους στίχους – καραόκε).

Εκδόσεις Καλέντη - Ο Τρυφεράκανθος



                                [Ο Τρυφεράκανθος]
της Ελένης Πριοβόλου
       λ ο γ ο τ ε χ ν ί α   γ ι α   π α ι δ ι ά

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Σελίδες: 32 4ΧΡ
Εξώφυλλο: Σκληρόδετο
Διάσταση: 22X31
ISBN: 978-960-219-270-2
Τιμή: 14,00 ευρώ


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας τρυφεράκανθος που ζούσε στο λιβάδι με τα στάχυα, τις κόκκινες ανεμώνες και τα τριφύλλια. Είχε φίλο του τον ήλιο που τον ξυπνούσε το πρωί. Το φεγγάρι που τον νανούριζε με τον αυλό του τις νύχτες. Τον αγέρα που του τραγουδούσε γλυκά και μια γέφυρα-ουράνιο τόξο για να σεργιανάει στον ουρανό. Δεν είχε όμως φίλους τ’ άλλα ζωντανά του λιβαδιού, που τον περιγελούσαν επειδή ήταν διαφορετικός και διασκέδαζαν μαζί του. Έτσι ο τρυφεράκανθος μια μέρα ζήτησε από το ξωτικό του δάσους να γίνει ακανθόχοιρος για να πληγώνει όποιον τον πειράζει. Τότε όμως άρχισαν οι περιπέτειές του, γιατί ο ακανθόχοιρος που ήταν τρυφεράκανθος κι εξακολουθούσε να έχει τρυφερή ψυχή έχασε τους φίλους του και ήρθε αντιμέτωπος με μεγαλύτερη μοναξιά...

Εκδόσεις Καλέντη - Σ’ ένα γύρισμα της ζωής


                                      [Σ’ ένα γύρισμα της ζωής]
                                      της Αλκυόνης Παπαδάκη



Σελίδες: 248
Εξώφυλλο: Μαλακό
Διάσταση: 14X2
Τιμή: 14 ευρώ
ISBN: 978-960-219-275-7


              Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α.  6,5%

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ
www.kalendis.gr
Λ. Βουλιαγμένης 70, 16777 – Ελληνικό
Τηλ.: 2109638790 Fax: 2109638791

 
Σε κάποιο χωριό της Κρήτης γεννιέται ο Νικηφόρος Χερουβείμ, καρπός ενός βιασμού και «υιοθετημένο» τέκνο ενός βεβιασμένου γάμου. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί που λατρεύει τη μητέρα του τη Συρμαλιώ και μισεί τον «πατέρα» του. Με αποσκευές βαριές από την παιδική του ηλικία, ο Νικηφόρος εκτινάσσεται και διαγράφει μια λαμπρή, για τους πολλούς, πορεία: κατακτά τίτλους σπουδών, αποκτά διασυνδέσεις, θέσεις, κοινωνική επιφάνεια, πλούτο, οικογένεια. Μέσα σε αυτή τη λυσσαλέα προσπάθεια για άνοδο, χάνει το πολυτιμότερο: την ψυχή του. Η εμπλοκή του σε κυκλώματα τοκογλυφίας, πλειστηριασμών, λαθρομετανάστευσης τον ανεβάζει στο βάθρο της εξουσίας, θεωρώντας ότι έχει τον έλεγχο των πάντων. Όταν, όμως, χάνεις τον έλεγχο της συνείδησής σου, μοιραία έρχεται η ανατροπή: ένα ξαφνικό γεγονός όσο κι οριστικό όπως ο θάνατος θα φέρει στη ζωή του τις Eρινύες. Όλα γύρω του καταρρέουν και οι ενοχές του τον οδηγούν στη μεταστροφή, αγνοώντας όμως κι ο ίδιος αυτό που του επιφυλάσσει η μοίρα. Οι ιστορίες των ανθρώπων γύρω του θα κάνουν το δικό τους κύκλο για να ζήσουν, να πάθουν, να μάθουν, να καταστραφούν ή να βρουν τη γαλήνη. Όλοι τους θα βαδίσουν το δρόμο τους, αφήνοντας ο καθένας τα δικά του χνάρια. Και κάπου εκεί, σε αυτό το γύρισμα της ζωής, μετά τη στροφή, ο Νικηφόρος σε ένα άγνωρο μονοπάτι θα συναντήσει την Ελένη, μια γυναίκα που κουβαλά κι εκείνη βαριές αποσκευές από το παρελθόν. Η μία ψυχή με δανεικά αποφόρια και η άλλη με δανεικές στολές και ψεύτικα παράσημα ενώνονται για να ζήσουν και να παλέψουν μαζί.